skip to Main Content

Wil jij ook strategisch energie inkopen?

Strategische energie inkoop is interessant om je eens meer in te verdiepen. Als onderneming verbruik je veel energie en elke cent die je bespaart per kWh levert je onder aan de lijn waarschijnlijk al snel veel voordeel op. Energie-opslag is nog steeds een lastig onderwerp, waardoor als de zon schijnt en de wind waait er vaaks sprake is van een energie-overschot. Net zoals bij alle markten betekend dit dat door deze grote verschillen in vraag en aanbod de prijzen van energie flink fluctueren. Strategische energie inkoop is een manier om in te spelen op dit verschijnsel zodat je niet alleen weet waar je aan toe bent, maar vaak ook goedkoper uit bent.

Twee vormen van strategische energie inkoop

Er zijn twee manieren om strategisch energie in te kopen. Je kunt namelijk alles in één bulk inkopen wanneer de prijzen laag liggen, of kiezen voor een klikstrategie. Zoals de naam doet vermoeden verspreid je het risico van bulk-inkoop met een klikstrategie over meerdere momenten. In één keer alles inkopen klink misschien interessant, maar dit betekend dat je de energie marktprijzen constant in de gaten moet houden en je flink moet speculeren. Immers, gaat de prijs nog meer dalen of moet je nu kopen voordat hij weer stijgt?

Een klikstrategie is een vorm van strategische energie inkoop die van te voren wordt afgesproken. Er wordt van te voren vastgesteld wanneer er ‘geklikt’ wordt, kunnen er onder- en boven-grenzen worden gezet en kunnen er afspraken zoals het niet inkopen in een dalende markt op papier worden gezet. Door al deze vooraf opgestelde afspraken wordt de energieprijs geoptimaliseerd, waardoor je uiteindelijk over het algemeen minder betaald dan wanneer je de reguliere marktprijs zou volgen.

Advies bij strategische energie inkoop

Bij ons kun je terecht voor advies over strategische energie inkoop. Welke vorm past het beste bij jouw onderneming? Met onze jarenlange ervaring in verschillende sectoren en op het gebied van energie-inkoop kijken we samen naar de beste strategie zodat jij uiteindelijk minder kosten maakt.

Wij ontzorgen u ook graag met strategisch energie inkoop